Hundkurser, Privat hundträning och rådgivning

Här hittar du information om Privata hundkurser och Privat hundträning.

För eventuella frågor gå in på fliken Kontakt eller maila mig på caspian.svensson7@gmail.com. Du kan även ringa numret som står under Kontakt.

Jag vill trycka på att ett problem sällan får sin slutgiltiga lösning med bara en konsultation (eller första passet på en kurs). En konsultation är just en konsultation, och i bästa fall kan vi ge handfasta tips och råd eller påbörja träningen som behövs.

Obs. Under tre veckor i juli och augusti och ca en vecka runt jul och nyår har Freedom dogs semesterstängt och svar på e-post kan dröja, speciellt under sommaren kan svar dröja upp till tre veckor om du har otur.

Hundkurser – Privata kurser

Freedom dogs erbjuder endast Privata kurser, det är kurser på ”tu man hand” där jag träffar dig och din hund. Oftast sker detta utomhus men vissa övningar går bra att göra inne om vädret inte skulle tillåta utomhusaktiviteter. En privat kurs innebär att vi följer ett kursprogram som är förberett innan och som innehåller lite olika övningar beroende på din hunds ålder och behov. Jag erbjuder dessa kurser:
1. Valpkurs samt 2.Grundkurs i Vardagslydnad för 2a. Unghundar respektive 2b. Omplaceringshundar.

Eftersom att jag utöver att vara Diplomerad Hundinstruktör också är Djurkommunikatör så har alla mina kurser ett inslag av detta. Omplaceringshundar som haft en tuff bakgrund släpper inte alltid in mig i sin sfär och kan vara sparsamma med kommunikationen, med det sagt så finns det också hundar som tidigare träffat en djurkommunikatör och som genast börjar ”rabbla sitt livs historia”. De flesta valpar och unghundar brukar vara väldigt öppna och kommunikationen är då lätt att förmedla. Jag frågar ingenting som inte hunden själv berättar eller som du som ägare vill veta, min kommunikation under kurserna går mest ut på att förmedla övningarna på ett djupare plan och reda ut eventuella missförstånd. Om en hund t.ex. inte förstår varför den måste göra si eller så, så kan jag visa den vad övningen är bra för och jag kan också hjälpa dig att träna hunden på ett sätt som hunden är mottaglig för. Om du vill veta mer så kan du höra av dig så kan jag ge några exempel samt referenser.

Priser för 2022 och framåt:
* Valpkurs, 5 pass – 2250 kr
* Grundkurs i Vardagslydnad för alla hundar från 2 år, 5 pass (s.k. Slyngelkurs) – 2250 kr
* Grundkurs i Vardagslydnad för Unghund (6-24 månader), 5 pass (s.k. Slyngelkurs) – 2250 kr
* Grundkurs i Vardagslydnad för Omplaceringshund, 5 pass – 2250 kr
* Klickeraktivering, 5 pass – 2500 kr

Kursen startar enligt överenskommelse på överenskommen plats. Veckodag och tid kan anpassas efter dina arbetstider och dylikt så att de passar oss båda. Om hunden klarar av distraktionen så kan fler familjemedlemmar vara med på kursen.

Kurserna i vardagslydnad har någorlunda förutbestämt innehåll som vi sedan anpassar efter din hunds behov – alla hundar behöver kunna vissa saker men alla hundar har också olika förutsättningar och olika grundkunskaper innan de börjar en kurs. Aktiveringskurserna har ett förutbestämt innehåll med ett mål som vi tillsammans når olika fort och kursen kan därför anpassas efter din hunds grundförutsättningar.
Om vi upptäcker ett speciellt problem som behöver extra uppmärksamhet och träning så finns två alternativ: 1. Kursen fortsätter som planerat och vi bokar ett separat pass med Privat träning (enligt den prislistan) för problemet, 2. Kursen planeras om för att ta itu med problemet vilket kan innebära färre antal pass eller extra kostnad, eftersom privat träning är dyrare per pass än en kurs med (någorlunda) förutbestämt innehåll.

Alla privata kurser erbjuds även för barn med hund. För enskild kurs för barn med hund ska barnen vara 7 år eller ha börjat i första klass. Om ditt barn vill gå enskild kurs tillsammans med en kompis som också har hund så går det jättebra och kompis + hund betalar halva priset för kursen. Vill ditt barn ha med en kompis på kursen som inte har hund, helt enkelt ha sällskap av en kompis så går det jättebra och det är kostnadsfritt.

Avtalsvillkor

Din plats på kursen är bokad så fort som du har betalat in förskottsavgiften efter anmälan till mig. Förskottsavgiften är 25% av kursavgiften och kan endast återfås mot uppvisande av läkarintyg och inte efter att kursen har startat.
Vid anmälan till kurs har du fram till 14 dagar före kursstart att avboka din plats. Vid senare avbokning, ingen återbetalning. Anmälan till kurserna är bindande.

Vid inställt evenemang från företagets sida så återbetalas hela kursavgiften.

Privat hundträning

Privat hundträning är vad som är aktuellt när du hör av dig till mig för att du behöver hjälp med något specifikt, t.ex. att lära hunden vara ensam hemma, att få hunden att sluta dra i koppel på promenad, att bryta/förändra/byta ut ett problembeteende eller att lära hunden något annat för skojs skull eller för att du måste. Vi hörs första via e-post, sedan via telefon och bestämmer en tid och plats för konsultation – platsen beror på vad det är vi vill lära hunden. Konsultation kan ske på helgfria vardagseftermiddagar/kvällar samt vissa helgdagar. På konsultationen får jag träffa dig och din hund och komplettera den information jag redan har fått på telefon för att sedan kunna lägga upp en bra träningsplan. Konsultationen kostar 800kr oavsett hur lång tid den tar. Efter konsultationen kostar varje pass 800kr/timmen med en timme som minimum. Det totala priset för att ta itu med ett problem beror på vad vi ska träna, och det exakta priset samt förväntat antal träningspass går vi igenom under konsultationen. Vi träffas sen allt från 2 till så många gånger som vi tillsammans har bestämt att det behövs. I sällsynta fall räcker konsultationen för att hundägaren ska få perspektiv på problemet och kunna komma vidare i träningen själv efter några råd och lite vägledning.

Privat hundträning äger rum på den plats som vi gemensamt kommit överens om oavsett var i Stockholmsområdet du bor – förutsatt att jag kan ta mig dit med kollektivtrafiken.

Privat hundträning med Caspian & Daniel

Sen februari 2022 samarbetar jag med Daniel från DK Hundrastning, Daniel började som min hundrastningskund och är numera precis som jag hundinstruktör och sen februari 2022 även hundpsykolog. Läs mer om vårt samarbeta här. Där kan du också se vad det kostar att anlita oss tillsammans.

Mvh Caspian Svensson

*Betalning sker förskottsvis via Swish eller Pg/Bg. Avbokning av avtalad tid sker senast 24h innan avtalad tid. Om betalning ej har skett inom utsatt tid innan avtalad tid så bokas passet av. Avtalad tid som ”missas” av kunden måste ändå betalas i förväg.

-Senast uppdaterad 9 februari 2024 –

Lämna en kommentar

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑